Hoe maak je de juiste studiekeuze?

Dit zijn 5 tips!

Nog niet zo lang geleden hebben wij, de studenten van Lesloods 15, zelf de keuze moeten maken welke vervolgstudie wij zouden gaan volgen. Sommige mensen weten al vanaf klein af aan welk beroep zij later willen gaan uitvoeren en welke studie hiervoor nodig is, ze hebben al een heel plan uitgestippeld. Andere mensen beginnen al optijd met het kijken naar verschillende studies maar kunnen nog niet die perfect passende studie vinden. Dat is niet erg!

Wij willen je met onze ervaring graag helpen de juiste keuze te maken voor jouw toekomst. En daarom hebben wij hier 5 tips die jou gaan helpen met het kiezen van je vervolgstudie!

1. Onderzoek wat je leuk vind.

Vind je het bijvoorbeeld leuk om voor anderen te zorgen? Kijk dan eens rond in die richting. Dit hoeft natuurlijk niet gelijk verpleging o.i.d. zijn. Er zijn genoeg andere leuke opties!

2. Onderzoek wat je niet leuk vind.

Vind je het moeilijk om erachter te komen wat je leuk vindt? Kijk dan naar wat je niet leuk vindt. Op deze manier kun je dingen uitsluiten, zodat je beter inzicht krijgt in wat er dan wel overblijft voor je.

3. Bekijk mogelijkheden om te proefstuderen.

Weet je niet zo goed of die ene opleiding wel echt bij je past? Vraag dan of je een dagje mee kunt lopen op de opleiding. Zo krijg je een beter beeld van de opleiding en de sfeer van de school. Ook kun je vragen die je hebt stellen aan de studenten.

4. Kies voor jezelf.

Jij bent degene die de studie moet gaan volgen, niet de andere mensen in jouw omgeving.

5. Vergelijk studies.

Ben je eruit welke opleiding je wil gaan volgen? Fijn! Kijk dan naar verschillende scholen die deze opleiding aanbieden. Soms verschilt de opbouw van de studie of is de sfeer van de school heel anders. Zo kun je kijken welke school en opleiding het beste past bij jouw wensen.