Hoe leer ik voor een herkansing?

Hier zijn 5 tips om jou op weg te helpen

Dit zijn 5 tips om te leren voor een herkansing.

Helaas… je hebt een toets niet gehaald. Gelukkig mag je wel een herkansing doen. Tijd om opnieuw te leren voor je toets, maar hoe pak je dit aan? Dit zijn een paar tips die je wellicht kunnen helpen!

 

1. Ga samen leren

Zijn er medestudenten die ook een herkansing moeten doen? Spreek af om samen te leren, door elkaar te overhoren test je elkaars kennis en geef je een nieuw perspectief aan de stof.

 

2. Leer visueel

Zoek video’s, foto’s of andere voorbeelden bij de stof die je moet leren. Wanneer je beeld creëert bij de stof zal je het beter kunnen onthouden en beter kunnen visualiseren tijdens je herkansing.

 

3. Probeer een andere manier van leren

Heb je de eerste poging gebruik gemaakt van een samenvatting? Probeer dan eens een mindmap te maken van het onderwerp. Wanneer je de stof op verschillende manieren verwerkt zal je het beter gaan onthouden.

 

4. Plan het leren

Verspreid je leermomenten. Probeer goed op tijd te beginnen en leer dan iedere dag een beetje. Dat is effectiever dan hele dagen lang aan een stuk leren. Doe je dit wel? Zorg dan dat je genoeg pauzes neemt tussendoor.

 

5. Voorkom valkuilen

Ga goed na hoe het kwam dat je je toets niet gehaald hebt. Heb je het verkeerde geleerd? Was je te laat begonnen? Probeer deze valkuilen op te sporen en voorkom ze tijdens je herkansing.

 

Of kan je wel wat extra hulp gebruiken? Wij helpen je graag leren hoe je het beste kan leren of kunnen je bijles geven in het vak waar je moeite mee hebt. Wil je meer informatie? Ga dan naar https://www.lesloods15.nl/middelbare-school/